אפשר עדיין להציל את כדור הארץ

החל מהארוחה הבאה!

עומר גינזבורג

עומר גינזבורג

etgar22.2022.february.a 0e9b26cadf 2022-02-02
page 1
* ישמש לתקשורת ווצאפ עם רכזת האתגר. ניתן להסיר בכל עת.
* אתגר הנוער מתקיים בוואטסאפ
דף נוער
תכף מסיימים
ההרשמה לאתגר 22 לנוער היא לגילאי 12 ומעלה ומחייבת אישור הורים.
במידה ולא יוכנס טלפון של אחד ההורים לא תצורף/י לאתגר.
אתגר 22 פתוח לגילאי 12 ומעלה. אם גילך פחות מ-12 ואת/ה רוצה לעבור לטבעונות, כדאי שתגיע ליעוץ אישי אצל דיאטנית המתמחה בצמחונות וטבעונות, אפשר למצוא דיאטניות כאלו כאן: https://etgar22.co.il/dietitians
להמשיך לאתגר
תנאי השימוש

תנאי השימוש של אתגר 22

הצהרה: ידוע לי, שההשתתפות בקבוצה, לרבות הטיפים, ההסברים והתשובות שמתפרסמים בה, לא מחליפה יעוץ מקצועי (תזונתי, רפואי או אחר), ושהאחריות לאכול באופן מאוזן ובריא, הינה בלעדית על המשתתפ/ת.

עמותת אנימלס וצוות אתגר 22 לא יהיו אחראיים על כל בעיה בריאותית או אחרת, שעלולה לקרות עקב תזונה או התנהלות שלי במסגרת ההשתתפות באתגר.

כמו כן, ידוע לי שההסברים הרפואיים והתזונתיים באתגר, הם כלליים ולא יכולים לקחת בחשבון מאפיינים ודרישות בריאותיים של כל אחד מהמשתתפים.

האתגר לבדו לא יכול להוות מסגרת בלעדית לאנשים בעלי מחלות או דרישות בריאותיות/תזונתיות/נפשיות ייחודיות, כגון הפרעות אכילה, מחלות במערכת העיכול, ניתוח בריאטרי והריון. במקרים אילו, מומלץ לפעול בליווי אישי של איש מקצוע מתאים במקום או במקביל להשתתפות באתגר.

פרטיך האישיים, לרבות מספר הטלפון, ישמשו להכנסתך לרשימת התפוצה שלנו (לקבלת עידכונים במייל ובסמס). ניתן להסיר את עצמך מרשימת התפוצה בכל עת.

עמותת אנימלס היא המפעילה של תכנית אתגר 22.

טבעונות היא הדרך שלך לשנות!

משבר האקלים מאיים להפוך את החיים על פני כדור הארץ לבלתי אפשריים תוך עשורים ספורים. מחקרים מראים כי אם לא נשנה את התזונה שלנו כבר עכשיו, הפליטות מייצור המזון שאנו צורכים יביאו לבדן להתחממות שמסוכנת לכולנו.

טבעונות היא צעד הכרחי לעצירת שינויי האקלים

ייצור קילוגרם אחד של בשר פולט פי 125 יותר גזי חממה מגידול של עדשים, ופי 25 יותר מטופו!

לפי דו״חות האו״ם, רוב הפליטות מייצור המזון שלנו מגיעות מן הגזים שפולטים בעלי החיים בתעשיות הבשר, החלב והביצים, ומזון מן החי אחראי להתחממות העולמית יותר מכל כלי התחבורה גם יחד!

טבעונות היא המפתח
להצלת יערות הגשם

לייצור 100 גרם בקר נדרשים שטח הגדול פי 48 מהשטח הדרוש לייצור כמות מקבילה של עדשים, ופי 75 מהשטח הדרוש לייצור טופו

יערות הגשם, שמספקים שליש מהחמצן שאנחנו נושמים, ומעניקים מקום מחיה בלעדי למחצית ממיני בעלי החיים בעולם, נכרתים ונשרפים בהמוניהם. בעשורים האחרונים, תעשיות המזון מן החי הן הגורם המוביל להרס היערות בדרום אמריקה-האזור ממנו מיובא
רוב בשר הבקר שנצרך בישראל-כולל באמזונס.

כדי למנוע סכנת רעב והתייבשות חייבים לעבור לתזונה מהצומח

שטחי חקלאות

לייצור 100 גרם בקר נדרשים שטח הגדול פי 48 מהשטח הדרוש לייצור כמות מקבילה של עדשים, ופי 75 מהשטח הדרוש לייצור טופו

יצור מזון מהחי הוא בזבזני מאד: הוא משתמש בשמונים אחוז משטחי החקלאות על פני כדור הארץ, בזמן שהוא מספק רק שליש מכלל החלבון שאנחנו צורכים!

לשם ההמחשה, אם כל האנושות תעבור לתזונה מהצומח, השטח שיתפנה יהיה בגודל ארצות הברית, סין, אירופה ואסטרליה יחד!

מזון

עם המזון שמיוצר עבור גידול פרות, תרנגולות, כבשים וחזירים אפשר היה להאכיל מיד שנה שלושה וחצי מילארד בני אדם.

השטח בו מגדלים קילוגרם אחד של חלב פרה גדול פי 13 מהשטח שבו מגדלים סויה להפקת 1 ליטר של חלב סויה

כמות המים הנדרשת לגידול בורגר אחד גדולה פי 15 מכמות המים הנדרשת לגידול בורגר סויה אחד

מי שתייה

מזון מהחי מבזבז גם מי שתייה, שנדרשים כדי לגדל את בעלי החיים והמזון שהם אוכלים. מחקרים מצאו ששליש ממי השתייה בעולם משמשים לייצור מזון מהחי!

סכנת התייבשות מאיימת על שלומם של חצי מילארד בני אדם ברחבי העולם, ומדענים מארגון המים הבינלאומי טוענים כי רק מעבר לתזונה מבוססת-צומח עשוי למנוע מצב בו תוך עשורים ספורים פשוט לא יהיה די מזון ושתייה לאוכלוסיית העולם.

מצילים את האוקיינוסים:
משאירים את הדגים בים

מודאגים ממצב הימים והאוקיינוסים שלנו? בצדק. חצי מכלל בעלי החיים בים נעלמו בעשורים האחרונים! חוקרים מעריכים כי בתוך פחות משלושים שנה לא יישארו יותר כלל דגים בים, ושדיג הוא אחת הסיבות המרכזיות לכך: על כל קילו דגים שאנשים צורכים, יש עוד 5 קילו של יצורים ימים כמו לוויתנים, צבי ים ודגים שנלכדו על-הדרך ברשתות ובחכות, שמוגדרים כ״שלל לוואי״-מבלי שאיש אפילו התכוון לאכול את בשרם.

עיריות רבות אסרו על הכנסת כלים חד-פעמיים לחופים- אבל הדרך המרכזית להימנע מפגיעה בבעלי החיים בים היא לא לצרוך דגים.

שאריות של רשתות וחכות דיג מהוות את רוב פסולת הפלסטיק הנמצאת בים

מוציאים את בעלי החיים מהצלחת
ומשאירים מקום לחיות הבר

גם בים וגם ביבשה, ככל שאנחנו מגדלים יותר בעלי חיים למזון - אנחנו הולכים ומכחידים את חיות הבר,
שמקומות המחיה שלהם מושמדים באופן שיטתי עבור תעשיות המזון מהחי. מחקרים מצאו כי אם כל האוכלוסיה האנושית תעבור לתזונה מהצומח- ניתן יהיה להציל שליש מכלל המינים שצפויים להיכחד בעשורים הקרובים.

ומה עוד אפשר לעשות כדי לצמצם את
הפגיעה הסביבתית שלנו?

plan

כמה מלים

plan

כמה מלים

plan

כמה מלים

plan

כמה מלים

לכל אחד מאיתנו יש השפעה

וביחד נצליח לעשות שינוי!