עוגת מייפל טבעונית מתוקה של ענת
מתכון מנצח לעוגה מתוקה שאף אחד לא יאמין לכם שהיא בלי ביצים וחלב של ענת ברמן חפץ, אמא לשתיים ומדריכה באתגר 22

זמן הכנה | 20 דקות |
זמן בישול | 30 דקות |
מנות |
תבנית אינגליש קייק
|
מרכיבים
- 1 כוס חלב סויה
- 2 כפות מיץ לימון (לא חובה)
- רבע כוס שמן
- 2 כוסות קמח
- 1 שקית אבקת אפיה (2 כפיות)
- חצי כפית סודה לשתיה
- חצי כוס סוכר
- 100 גרם רסק תפוחי עץ (חבילה קטנה)
- 1 כפית תמצית וניל (לא חובה)
- 1 כף קינמון טחון (לא חובה)
- חצי כוס אגוזים טחונים
- חצי כוס מייפל טבעי איכותי (אפשר יותר או פחות לפי הטעם)
מרכיבים
|
![]() |
הוראות
- למזוג לכוס את החלב ולהוסיף לו את מיץ הלימון. להניח בצד כעשר דקות להתגבשות.
- בקערה לערבב את החומרים היבשים – קמח, סוכר, אבקת אפיה, סודה לשתיה.
- ליצור גומה בתערובת היבשה ולשפוך פנימה את החלב שהתגבש, שמן, רסק תפוחים, תמצית וניל ולערבב.
- לצקת את תוכן הקערה לתבנית אינגליש קייק משומנת.
- לזרות קינמון ואגוזים (השתמשתי בפקאנים, אפשר כל סוג שתרצו) ולאפות בחום של 170 מעלות כחצי שעה (עד שקיסם יוצא יבש).
- כשהעוגה יוצאת מהתנור, בעודה חמה, לשפוך עליה בנדיבות רבה (!!!) סירופ מייפל.
הערות למתכון
שלב הוספת מיץ הלימון לחלב אופציונלי, הוא נותן לחלב מרקם של שמנת חמוצה ועוזר לעוגה להיות יותר אוורירית. אם ממהרים ניתן להוסיף את החלב נקי, ולא להוסיף את מיץ הלימון בכלל.
ענת ברמן חפץ היא מדריכה באתגר 22, עובדת סוציאלית, אמא לשלושה, ובעלת הבלוג vegan mommy.
*צילום: נופר יערי