עוגת מייפל טבעונית
מתכון מנצח לעוגת מייפל טבעונית רכה ומתוקה, שאף אחד לא יאמין לכם שהיא בלי ביצים וחלב
מנות זמן הכנה
1תבנית אינגליש קייק 20דקות
זמן בישול
30דקות
מנות זמן הכנה
1תבנית אינגליש קייק 20דקות
זמן בישול
30דקות
מרכיבים
  • 1כוס חלב סויה
  • 2כפות מיץ לימון(לא חובה)
  • רבעכוס שמן
  • 2כוסות קמח
  • 1שקית אבקת אפיה(2 כפיות)
  • חציכפית סודה לשתיה
  • חציכוס סוכר
  • 100גרם רסק תפוחי עץ(חבילה קטנה)
  • 1כפית תמצית וניל(לא חובה)
  • 1כף קינמון טחון(לא חובה)
  • חציכוס אגוזים טחונים
  • חציכוס מייפל טבעי איכותי(אפשר יותר או פחות לפי הטעם)
הוראות
  1. למזוג לכוס את החלב ולהוסיף לו את מיץ הלימון. להניח בצד כעשר דקות להתגבשות.
  2. בקערה לערבב את החומרים היבשים – קמח, סוכר, אבקת אפיה, סודה לשתיה.
  3. ליצור גומה בתערובת היבשה ולשפוך פנימה את החלב שהתגבש, שמן, רסק תפוחים, תמצית וניל ולערבב.
  4. לצקת את תוכן הקערה לתבנית אינגליש קייק משומנת.
  5. לזרות קינמון ואגוזים (השתמשתי בפקאנים, אפשר כל סוג שתרצו) ולאפות בחום של 170 מעלות כחצי שעה (עד שקיסם יוצא יבש).
  6. כשהעוגה יוצאת מהתנור, בעודה חמה, לשפוך עליה בנדיבות רבה (!!!) סירופ מייפל.
הערות למתכון

שלב הוספת מיץ הלימון לחלב אופציונלי, הוא נותן לחלב מרקם של שמנת חמוצה ועוזר לעוגה להיות יותר אוורירית. אם ממהרים ניתן להוסיף את החלב נקי, ולא להוסיף את מיץ הלימון בכלל.


ענת ברמן חפץ היא מדריכה באתגר 22, עובדת סוציאלית, אמא לשלושה, ובעלת הבלוג vegan mommy.

*צילום: נופר יערי

הצטרפו חינם לאתגר 22 וקבלו עוד מתכונים טבעוניים מעולים ישירות למייל וחשבון הפייסבוק שלכם

נגישות