השווארמה הטבעונית של אלינור
מתגעגעים לשווארמה אבל כבר יודעים שזה לא בריא ולא מוסרי? לא צריך להתגעגע יותר!

זמן הכנה | 5 דקות |
זמן בישול | 10 דקות |
מנות |
מנות
|
מרכיבים
- 1 חבילה סייטן חתוך לרצועות (אפשר למצוא מוכן)
- 1 בצל גדול חתוך לקוביות
- 1 סלסלת פטריות חתוכות לרצועות
- שמן לטיגון (כדאי שמן זית)
תבילינים
- מלח ופלפל לפי הטעם
- 1 כפית פפריקה (רצוי מעושנת)
- 2 כפות רוטב סויה
מרכיבים
תבילינים
|
![]() |
הוראות
- לטגן את הסייטן בווק או מחבת טפלון גדולה עם הרבה שמן זית ולתת לו להצרב לאט עד שהוא קריספי (להתאזר בסבלנות :)).
- תוך כדי הטיגון, להוסיף רוטב סויה ופפריקה (רצוי מעושנת) לפי הטעם, אפשר להוסיף עוד תבלינים שאוהבים כמו כורכום, כמון, בהרט או פשוט תערובת תבלינים מוכנה לשווארמה.
- במחבת נפרדת, לטגן במקביל רצועות בצל ופטריות.
- כשהסייטן צרוב ופריך מאחדים את הכל.
הערות למתכון
מומלץ להגיש בפיתה עם טחינה וכרוב כבוש, או על גבי צלחת חומוס
אלינור נחמה מרצה בצוות החינוך של עמותת אנונימוס ומדריכה באתגר 22. היא גרה עם בן הזוג והחתול, נהנית מאקרובאלנס, פילאטיס, תפירה ומתשעת האחיינים שלה.