עדיין אפשר להציל את כדור הארץ החל מהארוחה הבאה!

טבעונות היא הדרך שלך לשנות

משבר האקלים מאיים להפוך את החיים על פני כדור הארץ לבלתי אפשריים תוך עשורים ספורים. מחקרים מראים כי אם לא נשנה את התזונה שלנו כבר עכשיו, הפליטות מייצור המזון שאנו צורכים יביאו לבדן להתחממות שמסוכנת לכולנו.

הרבה מאיתנו חוששים ממשבר האקלים, לכולנו עצוב לראות את היערות באמזונס ובשאר העולם נשרפים ונכרתים – אבל איך זה קשור לבחירות היומיומיות שלנו? מדענים וארגוני סביבה רבים טוענים שהדרך האפקטיבית ביותר בה כל אחד ואחת מאתנו יכול לתרום לעצירת המשבר
הסביבתי – היא לעבור לתזונה טבעונית.

טבעונות היא צעד הכרחי לעצירת שינויי האקלים

משבר האקלים מאיים להפוך את החיים על פני כדור הארץ לבלתי אפשריים תוך עשורים ספורים, הפליטות מייצור המזון שאנו צורכים יביאו לבדן להתחממות שמסוכנת לכולנו. לפי דו״חות האו״ם, רוב הפליטות מייצור המזון שלנו מגיעות מן הגזים שפולטים בעלי החיים בתעשיות הבשר, החלב והביצים, ומזון מן החי אחראי להתחממות העולמית יותר מכל כלי התחבורה גם יחד!

טבעונות היא המפתח להצלת יערות הגשם

יערות הגשם, שמספקים שליש מהחמצן שאנחנו נושמים, ומעניקים מקום מחיה בלעדי למחצית ממיני בעלי החיים בעולם, נכרתים ונשרפים בהמוניהם. בעשורים האחרונים, תעשיות המזון מן החי הן הגורם המוביל להרס היערות בדרום אמריקה – האזור ממנו מיובא רוב בשר הבקר שנצרך בישראל – כולל באמזונס.

כדי למנוע סכנת רעב והתייבשות חייבים לעבור לתזונה מהצומח


שטחי חקלאות

ייצור מזון מהחי הוא בזבזני מאד: הוא משתמש בשמונים אחוז משטחי החקלאות על פני כדור הארץ, בזמן שהוא מספק רק שליש מכלל החלבון שאנחנו צורכים!

לשם ההמחשה, אם כל האנושות תעבור לתזונה מהצומח, השטח שיתפנה יהיה בגודל ארצות הברית, סין, אירופה ואסטרליה יחד!

מזון

עם המזון שמיוצר עבור גידול פרות, תרנגולות, כבשים וחזירים אפשר היה להאכיל מיד שנה שלושה וחצי מילארד בני אדם.

מי שתייה

מזון מהחי מבזבז גם מי שתייה, שנדרשים כדי לגדל את בעלי החיים והמזון שהם אוכלים. מחקרים מצאו ששליש ממי השתייה בעולם משמשים לייצור מזון מהחי!

סכנת התייבשות מאיימת על שלומם של חצי מילארד בני אדם ברחבי העולם, ומדענים מארגון המים הבינלאומי טוענים כי רק מעבר לתזונה מבוססת-צומח עשוי למנוע מצב בו תוך עשורים ספורים פשוט לא יהיה די מזון ושתייה לאוכלוסיית העולם.


מצילים את האוקיינוסים: משאירים את הדגים בים

מודאגים ממצב הימים והאוקיינוסים שלנו? בצדק. חצי מכלל בעלי החיים בים נעלמו בעשורים האחרונים! חוקרים מעריכים כי בתוך פחות משלושים שנה לא יישארו יותר כלל דגים בים, ושדיג הוא אחת הסיבות המרכזיות לכך: על כל קילו דגים שאנשים צורכים, יש עוד 5 קילו של יצורים ימים כמו לוויתנים, צבי ים ודגים שנלכדו על-הדרך ברשתות ובחכות, שמוגדרים כ״שלל לוואי״ – מבלי שאיש אפילו התכוון לאכול את בשרם.

עיריות רבות אסרו על הכנסת כלים חד-פעמיים לחופים – אבל הדרך המרכזית להימנע מפגיעה בבעלי החיים בים היא לא לצרוך דגים.


מוציאים את בעלי החיים מהצלחת ומשאירים מקום לחיות הבר

גם בים וגם ביבשה, ככל שאנחנו מגדלים יותר בעלי חיים למזון – אנחנו הולכים ומכחידים את חיות הבר, שמקומות המחיה שלהם מושמדים באופן שיטתי עבור תעשיות המזון מהחי. מחקרים מצאו כי אם כל האוכלוסיה האנושית תעבור לתזונה מהצומח – ניתן יהיה להציל שליש מכלל המינים שצפויים להיכחד בעשורים הקרובים.

ומה עוד אפשר לעשות כדי לצמצם את הפגיעה הסביבתית שלנו?

אייקון של מטוס ותמרור הפסקה

לצמצם בכמות הטיסות לחו״ל, אפילו טיסה אחת פחות יכולה לעשות הבדל

אייקון של שקית אקולוגית

להשתדל לקנות בעיקר מזון מקומי, שלא היה צריך להטיס בשבילנו

אייקון של סכום ומיחזור

להעדיף מזון שלא מגיע באריזות, ולהחזיק בתיק קופסת אוכל, סכו"ם וכוס רב-פעמית, כדי להמנע משימוש בחד-פעמי

אייקון של נורה

לחסוך בחשמל איפה שאפשר: לייבש בגדים בשמש במקום במייבש, לנסות להתכסות בשמיכה לפני שמדליקים מזגן

לכל אחד מאיתנו יש השפעה

וביחד נצליח לעשות שינוי!