סיכון מוגבר לסוכרת, סיכון לחולי לב, וכמובן סלמונלה. למה שנאכל ביצים?!

השפעת הביצים על הבריאות שנויה במחלוקת.

ידוע כי ביצים מכילות הרבה כולסטרול. אמנם נראה כי שומן רווי (שרוב המקורות לו הם במוצרים אחרים מהחי) תורם יותר להעלאת רמות הכולסטרול בדם, אך אין זה אומר שהכולסטרול מהתזונה אינו קשור לכך כלל.

צריכה יומיומית של ביצים קשורה לסיכון מוגבר למחלת הסוכרת והיא אינה מומלצת לאנשים שנמצאים בסיכון מוגבר למחלות לב או שכבר חולים בסוכרת.

בבדיקות שערך משרד הבריאות נמצאו רמות מדאיגות של דיוקסינים ומזהמים אחרים העלולים להזיק לבריאות.

צריכת ביצים נמוכה אולי לא תגרום לנזק בריאותי גדול, אך קשה לטעון שמדובר במזון בריא, בהינתן מקורות חלבון חלופיים נטולי שומן וכולסטרול, ולנוכח סיכון משמעותי להימצאות מזהמים שונים וסלמונלה בביצים.

רוצים לנסות טבעונות בחינם?

למה שנאכל ביצים?

לינקים מומלצים - מקושקשת טופו עם הרבה חלבון

רוצים להכין מקושקשת טופו בריאה וטעימה, שופעת חלבון וערכים תזונתיים?
לחצו
כאן לקריאת המתכון.

בתאבון!