ברזל טבעוני בכל מקום

הידעת? יש ברזל טבעוני בכל מקום

בניגוד למיתוס, מזון מהצומח עשיר בברזל:

קטניות, דגנים מלאים, טחינה מלאה, אגוזים וזרעים, עלים וירקות ירוקים הם כולם מזונות עשירים בברזל.

עוף, לעומת זאת (שהוא סוג הבשר הנצרך ביותר בארץ), דווקא דל מאוד בברזל. לשם השוואה, כדי להגיע לכמות הברזל שיש בכוס של קטניות, או ב-1-2 כפות של טחינה גולמית מלאה, צריך לאכול 3-5 שוקי עוף, או קרוב לחצי קילו של חזה עוף.

עם זאת, ספיגת ברזל מהתזונה תלויה בהרבה גורמים ולכן מומלץ לעשות כמה דברים כדי להגיע לספיגה מיטבית של הברזל בתזונה שלנו:

  • להשרות את הקטניות לפני הבישול
  • שילוב של ירקות ופירות טריים שמשפרים את ספיגת הברזל מכלל הארוחה (לא חובה סלט – אפשר גם סתם פלפל או עגבניה עם הארוחה או פרי בסוף הארוחה)
  • להשתדל להפריד בין שתיית קפה ותה מהארוחות – כחצי שעה לפני ואחרי. משקאות אילו מכילים חומרים המפריעים לספיגת הברזל.

כדאי לדעת: רוב מקרי האנמיה הם בקרב נשים בגיל הפוריות בגלל איבוד הדם החודשי. על כן מומלץ לנשים להקפיד יותר על צריכה מספקת של מזונות עשירים בברזל והדרכים לשיפור הספיגה שהוצעו פה.

רוצים לנסות טבעונות בחינם?

לינקים מומלצים – מקורות צמחיים לברזל

מי שרוצה להעמיק ולקרוא עוד קצת בנושא מוזמן להיכנס לכתבה המלאה בנושא: ברזל – עובדות ומיתוסים.