חמש עובדות שיורידו לכם את החשק לשניצל!
מלח, כולסטרול וחיידקים עמידים לאנטיביוטיקה – כל מה (שלא באמת) רציתם לדעת על עוף!
- בשר עוף הוא מקור מרכזי להרעלות מזון עקב הימצאות חיידקי סלמונלה, אי קולי וקמפילובקטר. אלו חיידקים שמקורם בשאריות צואת העופות שנשארות על גבי העוף. שאריות הצואה הן תולדה של תנאי הגידול וההובלה הקשים. חיידקים אלו מסוכנים במיוחד לפעוטות, לנשים בהריון ולקשישים.
- החיידקים הללו לרוב גם עמידים לאנטיביוטיקה. זאת בגלל שבגידול העופות התעשייתי נותנים לכלל העופות כמויות גדולות של אנטיביוטיקה דרך המים והמזון כחלק משגרת הגידול.
- בשר עוף מכיל כמויות גדולות מאוד של מלח עקב תהליך ההכשרה. על פי בדיקה שערך משרד הבריאות, בבשר פולקע יש קרוב ל-500 מ"ג נתרן ל-100 גרם. יותר מאשר ב-100 גרם במבה!
- על פי ארגון הבריאות העולמי, בשר מעובד נמצא בקבוצת המסרטנים הוודאיים. ברשימה זו נכללים גם הפסטרמה ונקניקיות העוף האהובות על הישראלים.
- חזה עוף מכיל 84 מ"ג כולסטרול ל-100 גרם, יותר מכתף בקר באותו משקל. בנוסף לזה, עוף מכיל כמויות מזעריות של ברזל, כדי לקבל את אותה כמות ברזל שיש בכוס עדשים, נצטרך לאכול חצי קילו עוף.
רוצים לנסות טבעונות בחינם?
לינקים מומלצים – שניצל צמחי טעים במיוחד
אתם חייבים להכין את השניצל הזה!
המתכון המלא לשניצל צמחי טעים במיוחד.
בתאבון!