20 מתכונים טבעוניים חגיגיים

אם גם אתם נוטים לחזור ביום-יום לאותם מתכונים פשוטים שתמיד מצליחים – אתם ממש לא לבד. אבל מה מכינים לארוחת השבת המשפחתית, כשמארחים חברים, או כשחוגגים יום הולדת, קידום בעבודה או יום נישואים? ובקיצור, מה עושים כשמתחשק להרגיש קצת יותר חגיגיים – גם באוכל, גם בכלי השולחן וגם בבגדים?

במיוחד לאירועים כאלה הכנו רשימה של מתכונים טבעוניים חגיגיים שאנחנו אוהבים במיוחד. חלקם ממש קלים להכנה. אחרים אולי דורשים מעט יותר השקעה, אבל לגמרי שווים את זה. ולסיום הוספנו גם מלא טיפים פשוטים ליישום שמדגימים איך לגרום גם למנות סטנדרטיות להיראות מיליון דולר!

  • סלט וולדורף סלט עשיר ומפנק, שאגוזי המלך הופכים לקראנצ'י במיוחד.
  • סלט בטטה ועדשיםהשילוב של בטטה, פירות מיובשים, עדשים שחורות ואגוזים, מייצר סלט שלא ברור אם הוא יותר טעים או יותר פוטוגני.

סלט בטטה ועדשים. צילום: אלונה להב

פסטה עם סלק ופטריות ברוטב טחינה. צילום: אלונה להב

פשטידת בצל ופלפל. צילום: אלונה להב

  • קינוחי כוסות אם תגישו לאורחים שלכם את הקינוחים האלה בכוסות שקופות ויפות, הם בחיים לא ינחשו כמה קל היה להכין אותם.
  • מוס שוקולד שקדים עם תותים, או שוקולד מריר מגורר מעל, הקינוח הזה מושלם לסיום ארוחה חגיגית ומפנקת.
  • עוגת גבינה טבעונית אפויה עוגת גבינה אפויה, גבוהה וטעימה שנראית אפילו יותר חגיגית כשמוסיפים לה פירות יער.

טיפים קטנים שעושים רושם גדול

הרבה מנות פשוטות יכולות להפוך בקלות לחגיגיות ומרשימות. מנת פסטה שנראית עממית במסעדה אחת, יכולה להיראות יוקרתית במסעדה אחרת. הסוד הוא ב"צילחות" (עיצוב המנה בצלחת) שכל כך אוהבים לדבר עליו בתוכניות בישול. וכן, זה משהו שגם אתם יכולים לעשות בקלות בבית בעזרת הטיפים הבאים, ולגרום כמעט לכל מאכל להיראות מושלם.

7 עקרונות צילחות פשוטים שיקפיצו את המראה של כל מנה שיוצאת מהמטבח שלכם

  1. הכל מתחיל בצלחת: בוחרים צלחות נקיות, יפות וללא שברים. מומלץ לבחור בצלחת בצבע חלק שיבליט את צבעי המנה. לכן מאכלים כהים כדאי להגיש בצלחת לבנה, ומאכלים בהירים – בצלחת כהה.
  2. נעים להכיר, קולפני ג'וליאנים: כלים נהדרים ליצירת "ספירלות" או "גפרורים" מרשימים מירקות כמו גזר ומלפפון. סלט מ"גפרורים" נראה חגיגי ומושקע יותר, ו"ספירלות" מצוינות לקישוט מנות.
  3. קישוט המנה: יש המון אפשרויות לקישוט המנות, חוץ משימוש בקולפן ג'וליאנים. חשוב לבחור באפשרות שמתאימה לטעמים ולצבעים של המנה.
    * קצת עלים של פטרוזיליה, כוסברה, או בזיליקום יוסיפו צבע ורעננות לפסטות, סלטים, לזניות ומבחר תבשילים.
    * פיזור מעט שומשום קלוי, שקדים פרוסים או אגוזי מלך קצוצים מעל סלט, פסטה, קינואה ומנות נוספות – יכולים לעשות את כל ההבדל.
    * פירות ופרחים אכילים (כמו גרגרי רימון, פרוסות דקות של תותים ופרחי אמנון ותמר) מוסיפים את אפקט ה"וואו" לקינוחים, סלטים וכו'.

קינוחי כוסות. צילום: אלונה להב

  1. שימוש ב"רינגים לעיצוב מזון" (תבניות לעיצוב מנות בצלחת): אורז, קינואה, או אפילו פירה שיעוצבו בעזרת רינג תמיד ייראו מקצועיים ומושקעים יותר.
  2. סדר וניקיון: חשוב להניח את המנה בצורה יפה ומסודרת בצלחת, ולנגב את השוליים אם התלכלכו תוך כדי.
  3. כן מציירים באוכל: במקום לשפוך סתם ככה את הרוטב על המנה, אם הצבע שלו יכול לתת קונטרסט למנה (כמו רוטב פירות יער על עוגת גבינה טבעונית) – הכניסו אותו לבקבוק לחיץ, וציירו איתו צורות כמו פסים ועיגולים.
  4. מסיימים על הגובה: מניחים את מרכיבי המנה בגבהים שונים, "עומדים" או "שוכבים" ונשענים זה על גבי זה.
טבעונות מנסים ביחד!
מוכנים לאתגר? הצטרפו לאלפי משתתפים לחוויה טבעונית של 22 יום וקבלו מתכונים משגעים, הדרכה אישית וליווי של תזונאיות קליניות!