20 מתכונים טבעוניים חגיגיים
אם גם אתם נוטים לחזור ביום-יום לאותם מתכונים פשוטים שתמיד מצליחים – אתם ממש לא לבד. אבל מה מכינים לארוחת השבת המשפחתית, כשמארחים חברים, או כשחוגגים יום הולדת, קידום בעבודה או יום נישואים? ובקיצור, מה עושים כשמתחשק להרגיש קצת יותר חגיגיים – גם באוכל, גם בכלי השולחן וגם בבגדים?
במיוחד לאירועים כאלה הכנו רשימה של מתכונים טבעוניים חגיגיים שאנחנו אוהבים במיוחד. חלקם ממש קלים להכנה. אחרים אולי דורשים מעט יותר השקעה, אבל לגמרי שווים את זה. ולסיום הוספנו גם מלא טיפים פשוטים ליישום שמדגימים איך לגרום גם למנות סטנדרטיות להיראות מיליון דולר!
- סלט וולדורף – סלט עשיר ומפנק, שאגוזי המלך הופכים לקראנצ'י במיוחד.
- סלט בטטה ועדשים – השילוב של בטטה, פירות מיובשים, עדשים שחורות ואגוזים, מייצר סלט שלא ברור אם הוא יותר טעים או יותר פוטוגני.
- פוקצ'ה עשבי תיבול – אין כמו לחם איטלקי ריחני שרק יצא מהתנור כדי להרגיש כמו במסעדה.
- ברוקולי מוקפץ עם שקדים – כמה שהמנה הזו קלה להכנה, ככה היא יפה וחגיגית.
- גלילות חציל בפסטו – מרכיבים פשוטים, אבל איכותיים – הם הסוד מאחורי המנה הזו שתשדרג כל ארוחה.
- פטריות ממולאות בקרם קשיו – מנה קרמית, חמודה ומפנקת ביותר.
- ארטישוק ממולא – תחתיות ארטישוק ממולאות עם רוטב הדרים מעולה.
- סושי צמחוני – סושי הפך לאחד המאכלים הכי אהובים בישראל, אבל למי יש כוח להכין אותו סתם ככה? בקיצור, בשבילנו סושי תוצרת בית הוא חגיגה בפני עצמו.
- לזניית תרד ושבבי סויה – לזניה מושקעת ומזינה שמומלץ לקשט קצת כדי שגם יראו כמה היא טעימה.
- טליאטלה עם זוקיני ולימון – פסטה משגעת ברוטב מרענן שמתאימה לכל עונות השנה.
- פאי רועים טבעוני – מתכון מושקע שסוחט מחמאות כל פעם מחדש.
- פסטה עם סלק ופטריות ברוטב טחינה – קשה להישאר אדישים למנה היפה והיצירתית הזו.
- קינואה עם ירקות בסגנון אסייתי – מוקפץ עשיר ופשוט להכנה שיצבע את השולחן שלכם בצבעים משמחים.
- סטייק טופו – סטייק טבעוני עם צריבת פסים מהממת ברוטב נהדר.
- דג מרוקאי טבעוני – מנה מושקעת וטעימה שמתאימה לכל חגיגה, ולא רק לארוחת שישי.
- פשטידת ברוקולי – פשטידה יפה ועשירה בחלבון וסידן שאפשר להכין עם ברוקולי טרי או קפוא.
- פשטידת בצל ופלפל – קיש משובח שלגמרי מצדיק את ההשקעה.
- קינוחי כוסות – אם תגישו לאורחים שלכם את הקינוחים האלה בכוסות שקופות ויפות, הם בחיים לא ינחשו כמה קל היה להכין אותם.
- מוס שוקולד שקדים – עם תותים, או שוקולד מריר מגורר מעל, הקינוח הזה מושלם לסיום ארוחה חגיגית ומפנקת.
- עוגת גבינה טבעונית אפויה – עוגת גבינה אפויה, גבוהה וטעימה שנראית אפילו יותר חגיגית כשמוסיפים לה פירות יער.
טיפים קטנים שעושים רושם גדול
הרבה מנות פשוטות יכולות להפוך בקלות לחגיגיות ומרשימות. מנת פסטה שנראית עממית במסעדה אחת, יכולה להיראות יוקרתית במסעדה אחרת. הסוד הוא ב"צילחות" (עיצוב המנה בצלחת) שכל כך אוהבים לדבר עליו בתוכניות בישול. וכן, זה משהו שגם אתם יכולים לעשות בקלות בבית בעזרת הטיפים הבאים, ולגרום כמעט לכל מאכל להיראות מושלם.
7 עקרונות צילחות פשוטים שיקפיצו את המראה של כל מנה שיוצאת מהמטבח שלכם
- הכל מתחיל בצלחת: בוחרים צלחות נקיות, יפות וללא שברים. מומלץ לבחור בצלחת בצבע חלק שיבליט את צבעי המנה. לכן מאכלים כהים כדאי להגיש בצלחת לבנה, ומאכלים בהירים – בצלחת כהה.
- נעים להכיר, קולפני ג'וליאנים: כלים נהדרים ליצירת "ספירלות" או "גפרורים" מרשימים מירקות כמו גזר ומלפפון. סלט מ"גפרורים" נראה חגיגי ומושקע יותר, ו"ספירלות" מצוינות לקישוט מנות.
- קישוט המנה: יש המון אפשרויות לקישוט המנות, חוץ משימוש בקולפן ג'וליאנים. חשוב לבחור באפשרות שמתאימה לטעמים ולצבעים של המנה.
* קצת עלים של פטרוזיליה, כוסברה, או בזיליקום יוסיפו צבע ורעננות לפסטות, סלטים, לזניות ומבחר תבשילים.
* פיזור מעט שומשום קלוי, שקדים פרוסים או אגוזי מלך קצוצים מעל סלט, פסטה, קינואה ומנות נוספות – יכולים לעשות את כל ההבדל.
* פירות ופרחים אכילים (כמו גרגרי רימון, פרוסות דקות של תותים ופרחי אמנון ותמר) מוסיפים את אפקט ה"וואו" לקינוחים, סלטים וכו'.
- שימוש ב"רינגים לעיצוב מזון" (תבניות לעיצוב מנות בצלחת): אורז, קינואה, או אפילו פירה שיעוצבו בעזרת רינג תמיד ייראו מקצועיים ומושקעים יותר.
- סדר וניקיון: חשוב להניח את המנה בצורה יפה ומסודרת בצלחת, ולנגב את השוליים אם התלכלכו תוך כדי.
- כן מציירים באוכל: במקום לשפוך סתם ככה את הרוטב על המנה, אם הצבע שלו יכול לתת קונטרסט למנה (כמו רוטב פירות יער על עוגת גבינה טבעונית) – הכניסו אותו לבקבוק לחיץ, וציירו איתו צורות כמו פסים ועיגולים.
- מסיימים על הגובה: מניחים את מרכיבי המנה בגבהים שונים, "עומדים" או "שוכבים" ונשענים זה על גבי זה.