איך מוצאים מתכונים טבעוניים טעימים?
אם פעם בקושי היו מתכונים טבעוניים בעברית, היום תמצאו כמות עצומה של אפשרויות כמעט לכל מנה שרק תרצו להכין. השפע הזה יכול להיות גם מבלבל כי בדיוק כמו במתכונים לא טבעוניים, ברור שלא כולם מוצלחים (או מתאימים לבלוטות הטעם שלכם) באותה המידה. אז איך מזהים מתכונים טבעוניים טובים?
לכו בעקבות הכוכבים
נכון שחוש טעם זה דבר ממש אישי, אבל יש הרבה דברים שכולם מסכימים עליהם, למשל שפשטידה לא צריכה להיות נוזלית ועוגה לא צריכה ליפול. בדיוק בגלל זה בחלק מהאתרים והבלוגים, כמו אתר הצמחונות והטבעונות הישראלי, אפשר לדרג את המתכונים (לרוב בעזרת כוכבים) ולכתוב תגובות.
הדירוגים מסייעים במציאת מתכונים טובים
דירוג המתכון והתגובות עליו (בעיקר אם יש הרבה מהם) יכולים לכוון אתכם בכיוון הנכון. ובעיקר תגובות ענייניות כמו "הקציצות התפרקו" או "עוגה מדהימה, אבל קצת מתוקה מדי" . תגובות כאלה גם יאפשרו לכם להבין אם המתכון מוצלח, ואולי אפילו לבצע בו מקצה שיפורים.
אל תמחקו את העבר
אין סיבה להחרים את הבלוג של המתכונאית החביבה עליכם כי עברתם לטבעונות. להמון בלוגרי אוכל יש קטגוריה שלמה של מתכונים טבעוניים. לפעמים להמשיך לבשל מבלוגים ומאתרים שאנחנו מתחברים לסגנון הכתיבה, להסברים ולטעמים שלהם יכול לפשט את המעבר לטבעונות. אחרי שתסתכלו קצת בקטגוריה, כנראה שתגלו שם לא רק מתכוני פסטה, אורז וסלטים, אלא גם מתכונים עם טופו (ואולי אפילו עם סייטן), קינוחים טבעוניים ועוד הרבה הפתעות שוות.
בקשו המלצות
קבוצות פייסבוק, כמו מתכונים טבעוניים, הן מקום טוב לבקש המלצות למתכונים שאתם מחפשים. הבעיה שלפעמים בלוגרים עלולים להמליץ על מתכונים של עצמם, מה שיכול להיות קצת מבלבל. אפשרות נוספת היא להצטרף לאתגר 22, שם הצוות שלנו ישמח להציע לכם מתכונים בזמן אמת.
חפשו תשובות
אף אחד לא מושלם, אפילו בלוגרי האוכל שאנחנו הכי אוהבים. גם מתכונאית יסודית ומוכשרת עלולה לשכוח פרטים קטנים, לא להסביר מספיק ברור או מדויק ואפילו לעשות טעויות. אבל כותבי מתכונים אכפתיים לרוב לא שוכחים מהמתכונים ברגע הפרסום, אלא משתמשים בתגובות בתור הזדמנות לשפר ולדייק את המתכונים.
סיבה נוספת להעדיף כותבים שעונים לתגובות היא שהרבה פעמים תמצאו ככה תשובות למה שמעניין אתכם (כמו האם אפשר להכין את העוגה בתבנית מאפינס, או במה אפשר להחליף את הכרובית). וככה גם לא תצטרכו לוותר על מתכון אם יש לכם שאלה חשובה, רק לכתוב תגובה.
אל תוותרו על ספרים
ספרים שיוצאים בהוצאה מוכרת יורדים לדפוס אחרי שהם עוברים בדיקה ועריכה של המתכונים מה שמעלה את הסיכוי להצלחה. לכן אם כותב מתכונים שאתם אוהבים הוציא ספר עם מתכונים בלעדיים, שווה לשקול לרכוש אותו.
בספרים יש הרבה מתכונים טובים
כותבי מתכונים מנצחים לא מחליפים
מצאתם אתר מתכונים מהמם? גיליתם בלוגרית טבעונית נהדרת? התחילו בלחפש מתכונים שם. אחרי שתתנסו קצת יותר בבישול טבעוני, יהיה לכם קל יותר לזהות מתכונים עם פוטנציאל במקומות נוספים.
הסבלנות משתלמת
זה ממש בסדר אם ניסיתם מתכון טבעוני או שניים, והם לא הצליחו. לפעמים לוקח זמן להבין אילו כותבי מתכונים מדברים אליכם ואילו חומרי גלם חדשים טעימים לכם. אל תתעקשו על בלוגר אוכל שהמנות שלו לא מצליחות לכם, גם אם כולם אומרים שהוא אלוף. יכול להיות שדווקא מישהו פחות מוכר, יקלע יותר לטעמכם.
אנחנו מבטיחים שככל שתעמיקו את ההיכרות שלכם עם המטבח הטבעוני תצליחו יותר באלתור מנות, במציאת מתכונים מוצלחים ואפילו בהפיכת מתכונים לטבעוניים 😍.