עוגת המייפל הטבעונית של ענת
ענת ברמן חפץ / מדריכה באתגר 22
- Recipe yield
- 1 תבנית אינגליש קייק
- Preparation time
- 20 דקות
- Cooking time
- 30 דקות
- Total time
- 50 דקות
מרכיבים
- 1 כוס חלב סויה
- 2 כפות מיץ לימון (לא חובה)
- 2 כוסות קמח
- 1⁄2 כוס סוכר
- 1 שקית אבקת אפייה (2 כפיות)
- 1⁄2 כפית סודה לשתיה
- 1⁄4 כוס שמן
- 100 גר׳ רסק תפוחי עץ (חבילה קטנה)
- 1 כפית תמצית וניל (לא חובה)
- 1 כף קינמון טחון (לא חובה)
- 1⁄2 כוס אגוזים מרוסקים
- 1⁄2 כוס מייפל טבעי איכותי (אפשר יותר או פחות לפי הטעם)
הוראות הכנה
- למזוג את החלב ואת מיץ הלימון לקערה קטנה. לערבב ולהניח בצד כעשר דקות להתגבשות.
- בקערה נפרדת לערבב קמח, סוכר, אבקת אפיה וסודה לשתיה.
- ליצור גומה בתערובת היבשה ולשפוך פנימה את החלב שהתגבש.
- להוסיף פנימה שמן, רסק תפוחים, תמצית וניל ולערבב עד לאיחוד.
- לצקת את תוכן הקערה לתבנית אינגליש קייק משומנת ולפזר קינמון ואגוזים מרוסקים מעל (אני השתמשתי בפקאנים אבל כל סוג אחר יתאים).
- לאפות כ-30 דקות בחום של 170 מעלות – עד שקיסם יוצא יבש.
- כשהעוגה יוצאת מהתנור ובעודה חמה לשפוך עליה מייפל בנדיבות.
שלב הוספת מיץ הלימון לחלב הוא אופציונלי, הוא נותן לחלב מרקם של שמנת חמוצה ועוזר לעוגה להיות יותר אוורירית. אם ממהרים ניתן להוסיף את החלב נקי, ולא להוסיף את מיץ הלימון בכלל.