השקשוקה הטבעונית של מירב
מירב הררי / מדריכה באתגר 22
- Recipe yield
- 3 מנות
- Preparation time
- 5 דקות
- Cooking time
- 10 דקות
- Total time
- 15 דקות
מרכיבים
- 1 בצל גדול
- 1 גמבה
- 1 פחית גדולה עגבניות מרוסקות
- 1 חבילה טופו (300-350 גרם)
- 1 שן שום כתוש
- מעט שמן לטיגון
תבלינים
- 1 כפית מלח
- 1 כפית פלפל שחור
- 1 כפית כורכום
- 1 כפית כמון
- 1 כפית סחוג (לאוהבי החריף)
הוראות הכנה
- לטגן בשמן בצל קצוץ ורצועות גמבה עד התרככות.
- להוסיף שום כתוש ועגבניות מרוסקות ולהמשיך לטגן מעט.
- להוסיף את התבלינים ולערבב.
- לפורר את הטופו בעזרת הידיים או עם מזלג.
- להוסיף את הטופו והשום ולטגן תוך כדי ערבוב ל-5 דקות.
- כדי לקבל טעם "ביצתי" מומלץ להשתמש במלח הודי שחור ("קאלה נאמק") – שניתן להשיג בחנויות טבע.
- מומלץ גם להוסיף עגבניות טריות קצוצות ופטריות- יש להוסיף אותן למחבת כשתי דקות אחרי שהוספתם את הגמבה והבצל.