מגד גוזני
מגד גוזני

השקשוקה הטבעונית של מירב

שקשוקה טבעונית מפנקת שלא צריך בשבילה אף ביצה, חגיגה אמיתית של עגבניות וטופו במינימום מאמץ.
Recipe yield
3 מנות
Preparation time
5 דקות
Cooking time
10 דקות
Total time
15 דקות

מרכיבים

  • 1 בצל גדול
  • 1 גמבה
  • 1 פחית גדולה עגבניות מרוסקות
  • 1 חבילה טופו (300-350 גרם)
  • 1 שן שום כתוש
  • מעט שמן לטיגון

תבלינים

  • 1 כפית מלח
  • 1 כפית פלפל שחור
  • 1 כפית כורכום
  • 1 כפית כמון
  • 1 כפית סחוג (לאוהבי החריף)

הוראות הכנה

  1. לטגן בשמן בצל קצוץ ורצועות גמבה עד התרככות.
  2. להוסיף שום כתוש ועגבניות מרוסקות ולהמשיך לטגן מעט.
  3. להוסיף את התבלינים ולערבב.
  4. לפורר את הטופו בעזרת הידיים או עם מזלג.
  5. להוסיף את הטופו והשום ולטגן תוך כדי ערבוב ל-5 דקות.
  • כדי לקבל טעם "ביצתי" מומלץ להשתמש במלח הודי שחור ("קאלה נאמק") – שניתן להשיג בחנויות טבע.
  • מומלץ גם להוסיף עגבניות טריות קצוצות ופטריות- יש להוסיף אותן למחבת כשתי דקות אחרי שהוספתם את הגמבה והבצל.

מירב הררי טבעונית 6 שנים ומדריכה באתגר 22. היא עובדת במשרד חקירות, חובבת איפור ומאז המעבר לטבעונות – גם חובבת בישול!

רוצים עוד מתכונים טבעוניים מעולים?

הצטרפו לאתגר 22
הירשמו עכשיו ותקבלו מתכונים נוספים ישירות למייל ולווצאפ שלכם.