השווארמה הטבעונית של אלינור
אלינור נחמה / מרצה בצוות החינוך של עמותת אנימלס ומדריכה באתגר 22
- Recipe yield
- 3 מנות
- Preparation time
- 5 דקות
- Cooking time
- 10 דקות
- Total time
- 15 דקות
מרכיבים
- 1 חבילה סייטן חתוך לרצועות (אפשר למצוא מוכן)
- 1 בצל גדול חתוך לקוביות
- 1 סלסלת פטריות חתוכות לרצועות
- שמן לטיגון (כדאי שמן זית)
תבלינים
- מלח ופלפל לפי הטעם
- 1 כפית פפריקה (רצוי מעושנת)
- 2 כפות רוטב סויה
הוראות הכנה
- לטגן את הסייטן בווק או מחבת טפלון גדולה עם הרבה שמן זית ולתת לו להצרב לאט עד שהוא קריספי (להתאזר בסבלנות 🙂).
- תוך כדי הטיגון, להוסיף רוטב סויה ופפריקה לפי הטעם, אפשר להוסיף עוד תבלינים שאוהבים כמו כורכום, כמון, בהרט או פשוט תערובת תבלינים מוכנה לשווארמה.
- במחבת נפרדת, לטגן במקביל רצועות בצל ופטריות.
- כשהסייטן צרוב ופריך מאחדים את הכל.
מומלץ להגיש בפיתה עם טחינה וכרוב כבוש, או על גבי צלחת חומוס.