אלונה להב
אלונה להב
אלונה להב
אלונה להב

השווארמה הטבעונית של אלינור

מתגעגעים לשווארמה אבל כבר יודעים שזה לא בריא ולא מוסרי? לא צריך להתגעגע יותר! לפניכם שווארמה טבעונית קריספית במיוחד, עשויה מסייטן ופטריות – פשוט תענוג!

Recipe yield
3 מנות
Preparation time
5 דקות
Cooking time
10 דקות
Total time
15 דקות

מרכיבים

  • 1 חבילה סייטן חתוך לרצועות (אפשר למצוא מוכן)
  • 1 בצל גדול חתוך לקוביות
  • 1 סלסלת פטריות חתוכות לרצועות
  • שמן לטיגון (כדאי שמן זית)

תבלינים

  • מלח ופלפל לפי הטעם
  • 1 כפית פפריקה (רצוי מעושנת)
  • 2 כפות רוטב סויה

הוראות הכנה

  1. לטגן את הסייטן בווק או מחבת טפלון גדולה עם הרבה שמן זית ולתת לו להצרב לאט עד שהוא קריספי (להתאזר בסבלנות 🙂).
  2. תוך כדי הטיגון, להוסיף רוטב סויה ופפריקה לפי הטעם, אפשר להוסיף עוד תבלינים שאוהבים כמו כורכום, כמון, בהרט או פשוט תערובת תבלינים מוכנה לשווארמה.
  3. במחבת נפרדת, לטגן במקביל רצועות בצל ופטריות.
  4. כשהסייטן צרוב ופריך מאחדים את הכל.

מומלץ להגיש בפיתה עם טחינה וכרוב כבוש, או על גבי צלחת חומוס.

אלינור נחמה היא מרצה בצוות החינוך של עמותת אנימלס ומדריכה באתגר 22. היא גרה עם בן הזוג והחתול, נהנית מאקרובאלנס, פילאטיס, תפירה ומתשעת האחיינים שלה.

רוצים עוד מתכונים טבעוניים מעולים?

הצטרפו לאתגר 22
הירשמו עכשיו ותקבלו מתכונים נוספים ישירות למייל ולווצאפ שלכם.